قیمت عسل طبیعی چقدر باید باشد؟ چرا عسل طبیعی گران است؟ اگر به دنبال تهیه عسل طبیعی هستید، اگر دسترسی به زنبوردار محلی برایتان دشوار است و یا به دنبال عسل خاصی از سایر مناطق کشور هستید، برای اطمینان از خرید انواع عسل طبیعی و دارویی مجبورید کمی بیشتر هزینه کنید. برای اطلاع از قیمت عسل طبیعی و خرید کلیک کنید.

چرا قیمت عسل طبیعی بالا است؟
- نقش دریافت مجوزهای لازم در تعیین قیمت عسل طبیعی
برندهایی که اقدام به دریافت گواهینامه و ضمانتهای اصالت محصول میکنند با قوانین و مقررات سختگیرانه حاکم بر زنبورداری مواجه میشوند که متعاقبا هزینهها را افزایش میدهد. زنبورداران باید اطمینان حاصل کنند که کندوهایشان در محلی به دور از هرگونه آلودگی زیست محیطی قرار دارد. آنها بطور سالانه مورد ارزیابی قرار میگیرند تا ارزیابان مطمئن شوند به زنبورها شکر داده نمیشود.
- نقش آزمایشگاه در قیمت عسل طبیعی
توسط آزمایشگاههای معتبر مواد غذایی یکی از پر هزینهترین اقداماتی است که برندهای مطرح حداقل سالی یک بار بعد از دریافت عسل از زنبوردار انجام میدهند تا از کیفیت محصول اطمینان حاصل کنند. این هزینه بسته به تعداد فاکتورهایی که مورد آزمایش قرار گیرد از 60 هزار تومان (فقط آزمایش ساکارز) تا 1 میلیون تومان (که شامل اغلب فاکتورهاست) متغیر است. این امر هزینه آزمایش را از مصرف کننده به فروشنده منتقل میکند.
- نقش بستهبندی در قیمت عسل طبیعی
برندهای مطرح که با بستهبندی مناسب و تخصیص بودجه تبلیغاتی، متعهد به ارائه محصولات طبیعی به مردم میشوند به مراتب هزینههای بالاتری نسبت به زنبورداران سنتی، که گستره فعالیتشان محلی است، دارند.
- نقش هزینه حمل و نقل در تعیین قیمت عسل طبیعی
هزینههای حمل و نقل از دیگر هزینههایی است که برندهایی مانند سفیدانه متحمل میشوند. از آنجایی که پوشش گیاهی ایران متنوع و پراکنده است زنبورداران در مناطق مختلف اقدام به برداشت عسل میکنند. برندهایی همچون فرآوردههای سفید اقدام به شناسایی و تامین انواع عسل از این زنبورداران میکنند تا دسترسی مردم به انواع عسل گیاهی را تسهیل کرده باشند. همین موضوع هزینههای حمل و نقل را به شرکت تحمیل میکند.
- محدودیت تولید عسل در تعیین قیمت عسل
برداشت عسل طبیعی محدود به دو فصل بهار و تابستان است و به دلیل گرم و خشک بودن ناحیه اقلیمی کشور، ریزگردها و کاهش هر ساله بارندگی، میزان تولید عسل با نوسان روبهرو است و معمولا عرضه کنندگان عسل طبیعی سالانه مقدار محدودی را به فروش میرسانند.
- چالشهای صنعت زنبورداری
از چالشهای صنعت زنبورداری میتوان به جای خالی تولیدکنندگان واقعی در سوپرمارکتها و هایپرمارکتها اشاره کرد. این فروشگاهها 40 تا 50 درصد سود از تولیدکننده درخواست میکنند، این در حالی است که تولیدکنندگان محصولات سالم هرگز قادر به پرداخت این سود نیستند. یکی دیگر از دلایل عدم حضور محصولات فرآوردههای سفید در فروشگاههای ارگانیک این است که بتواند محصولات سالم را بدون تحمیل هزینههای گزاف به مصرفکننده، ارزانتر به دست مردم برساند.
همه موارد بالا باعث گران شدن عسل طبیعی میشود. اما حد این گرانی چقدر است؟ چگونه تشخیص دهیم عسل طبیعی بیش از حد گران یا بیش از حد ارزان است؟ عسلهایی که در بازار به عنوان عسل وحشی، کوهی، جنگلی، صخرهای و سایر الفاظ این چنینی با قیمتهایی 200 تا 500 هزار تومان عرضه میشوند چه حکمی دارند؟
بهتر است بدانید قیمت عسل طبیعی هر ساله توسط مدیر عامل اتحادیه زنبورداران اعلام میشود.
مدیرعامل اتحادیه زنبورداران نرخ تمام شده هر کیلو عسل طبیعی را برای سال 96, ۴۶ هزارتومان اعلام کرد و گفت: «با وجود کاهش برداشت عسل طبیعی از هر کندو و احتساب هزینه کارگر، حمل و نقل و سود مغازهدار نرخ منطقی فروش هر کیلو عسل طبیعی ۸۰ هزار تومان است.»
مروری بر قیمت عسل طبیعی در چند سال اخیر:

قیمت عسل عمده

قیمت عسل طبیعی 98 | قیمت عسل طبیعی 97
عواملی که عسل طبیعی را از عسل غیر طبیعی متمایز میکند نوع تغذیه زنبور عسل و سایر افزودنیهایی است که به عسل اضافه میشود. شکل کندو، رنگ آن، روی شاخه درخت، یا زیر یک سنگ بودنش، ممکن است جذاب باشد اما آیا شما میدانید که زنبور برای تولید آن عسل چه تغذیهای داشته است؟ ما منکر وجود کندوهای طبیعی نیستیم اما میدانیم که مقدارشان بسیار کم و یافتنشان دشوار است که همین موارد باعث میشود یابندگان، این عسلها را به مصرف شخصی یا حداکثر محلی برسانند. امکان عرضه گسترده این نوع عسلها به نحوی که در تبلیغات این فروشندهها شاهد هستیم وجود ندارد.
صنعت زنبورداری شدیدا تابع محیط زیست است و تاثیر خشکسالیها در این صنعت را نمیتوان نادیده گرفت. همچنین زنبور تنها حشره و اولین و آخرین شانس حفاظت از طبیعت و گرده افشانی است. این موجود دوست داشتنی سهم بسزایی در امر گرده افشانی، حراست از گونههای گیاهی نایاب، افزایش بهره وری و روغندار شدن دانههای روغنی دارد. این در حالی است که در کشور ما اصلا بهایی به این صنعت داده نمیشود و مردم اطلاعات بسیار کمی در این خصوص دارند.
با گرده افشانی، میوههای تک هستهای 100 درصد افزایش بهره وری دارند، دانههای روغنی نیز بین 70 تا 100 درصد و سایر میوهها تا 90 درصد افزایش بهره وری خواهند داشت. آب و خاک جزء منابع پایه است که باید به عنوان یک نهاده به آن نگاه کرد. یک میلیون شغل به زنبورعسل وابسته است.
چطور میتوان به صنعت زنبورداری کمک کرد؟
صرفه جویی در مصرف آب.
کاشت گیاهان مورد پسند برای زنبوران.
با خرید عسل طبیعی از زنبورداران مورد اعتماد و یا برندهای معتبر.
مصرف عسل طبیعی چقدر هزینه برمیدارد؟
بدن انسان برای انجام فعالیتهای روزانه به انرژی احتیاج دارد. یک فرد با جثه متوسط برای برخورداری از این انرژی، 2000 کالری نیاز دارد. که از این میزان کالری 10% مستقیم با مصرف قندها تأمین میشود (یعنی 200 کالری). بر همه عیان است که قندهای مصنوعی مثل شکر عامل بیماری هستند و حاوی کالری بیخاصیت که منجر به چاقی، بیماریهای قلبی و عروقی و … میشوند. شما باید شکر را با قندهای طبیعی جایگزین کنید. یک قاشق غذا خوری عسل طبیعی حدود 20 گرم است و 60 کالری دارد. اگر تصمیم بگیرید دو- سوم قند مصرفی خود را به عسل طبیعی اختصاص دهید باید روزانه دو قاشق غذاخوری عسل بخورید. با انجام این محاسبات میتوان نیاز ماهانه خانوادهها به عسل را اینچنین در نظر گرفت:

مقدار مصرف عسل برای هر خانواده